Bár ritkán készítem, de mégis rengetegszer ad okot a nosztalgiázásra. Egyszerűen imádjuk az olasz konyhát.
A paradicsomleves az paradicsomleves, nincs mit szépíteni rajta, viszont sajnos sokaknak megmarad a klasszikus, menzai, agyoncukrozott változat, amelyet ha megkóstolnának az olasz nonnák, rögtön kiállnának a vallásukból. Tény és valóság finom, főleg betűtésztával és sok-sok sajttal, de akkor sem hasonlítható össze az igazi olasz változatával.
Hozzávalók:
1,5 db közepes vöröshagyma
4 db nagy fokhagymagerezd
2 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv (a Lidlben/Aldiban kiváló minőségű kapható)
1,5 teáskanál kakukkfű
1,5 teáskanál oregánó
1,5 teáskanál bazsalikom
3 liter zöldségalaplé (ha nem akarsz külön bajlódni vele, akkor 3 liter vízhez annyi zöldségleves vagy tyúkhúsleves alapkockát raksz, amennyi a dobozon lévő leírás szerint szükséges, én csokszor csalok és húsleveskockát használok)
1 evőkanál só
1,5 - 2 evőkanál cukor ízlés szerint
1 csomag csipetke tészta
olívaolaj
1 csomag mini mozzarellagolyó vagy ízlés szerint bármilyen reszelt sajt
Elkészítés:
Az egyszerűség híve vagyok, így a hagymákat hámozást követően belerakom egy aprítógépbe és összezúzom, majd mehet bele a lábasba, hozzáaadok kellő mennyiségű olívaolajat és megpárolom őket. Ezt követően a paradicsomot és a fűszereket is hozzáadom, majd egy alapos átkeverés után felöntöm az alaplével. Sózom, cukrozom, felforralom és már mehet is bele a csipetke tészta, amely a csomagoláson szereplő leírás szerint nagyjából 25 perc alatt meg is fő.
Nincs más dolgunk, mint egy mély tálba merni az elkészült levesből, beletenni a mozzarellagolyókat, vagy sajtot reszelni a tetejére és már fogyaszthatjuk is a hamisíthatatlan Olasz paradicsomlevest.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.