Olasz paradicsomleves

olasz_paradicsomleves_jpeg.jpg

Bár ritkán készítem, de mégis rengetegszer ad okot a nosztalgiázásra. Egyszerűen imádjuk az olasz konyhát.
A paradicsomleves az paradicsomleves, nincs mit szépíteni rajta, viszont sajnos sokaknak megmarad a klasszikus, menzai, agyoncukrozott változat, amelyet ha megkóstolnának az olasz nonnák, rögtön kiállnának a vallásukból. Tény és valóság finom, főleg betűtésztával és sok-sok sajttal, de akkor sem hasonlítható össze az igazi olasz változatával. 

Hozzávalók:

1,5 db közepes vöröshagyma

4 db nagy fokhagymagerezd 

2 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv (a Lidlben/Aldiban kiváló minőségű kapható)

1,5 teáskanál kakukkfű

1,5 teáskanál oregánó

1,5 teáskanál bazsalikom

3 liter zöldségalaplé (ha nem akarsz külön bajlódni vele, akkor 3 liter vízhez annyi zöldségleves vagy tyúkhúsleves alapkockát raksz, amennyi a dobozon lévő leírás szerint szükséges, én csokszor csalok és húsleveskockát használok)

1 evőkanál só

1,5 - 2 evőkanál cukor ízlés szerint

1 csomag csipetke tészta 

olívaolaj 

1 csomag mini mozzarellagolyó vagy ízlés szerint bármilyen reszelt sajt 

Elkészítés

Az egyszerűség híve vagyok, így a hagymákat hámozást követően belerakom egy aprítógépbe és összezúzom, majd mehet bele a lábasba, hozzáaadok kellő mennyiségű olívaolajat és megpárolom őket. Ezt követően a paradicsomot és a fűszereket is hozzáadom, majd egy alapos átkeverés után felöntöm az alaplével. Sózom, cukrozom, felforralom és már mehet is bele a csipetke tészta, amely a csomagoláson szereplő leírás szerint nagyjából 25 perc alatt meg is fő.

Nincs más dolgunk, mint egy mély tálba merni az elkészült levesből, beletenni a mozzarellagolyókat, vagy sajtot reszelni a tetejére és már fogyaszthatjuk is a hamisíthatatlan Olasz paradicsomlevest. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hungrybaby.blog.hu/api/trackback/id/tr917863975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.06.26. 13:44:12

Én még egy kis édes pirospaprikát is szoktam beletenni, egyebekben pontosan így készítem.

Hirdetés

süti beállítások módosítása