2021 augusztus utolsó napján búcsút intettünk a fővárosi életnek, s egy egészen pici lélekszámmal bíró településre költöztünk, egy völgybe.
2022 június 18-án ebben a kis faluban Falunapot tartottak, s hirdettek egy sütiversenyt, amelyet nem hagyhattam ki. Igazából nem is a verseny miatt jelentkeztem, hanem azért, hogy valami jó dolgot tegyek, hiszen tulajdonképpen a falu lakóinak kedveskedtek a résztvevők a süteményekkel.
Bár a blog első körben babák étkezéséről szól, úgy gondoltam, hogy nyitok egy rovatot, amelyben a család is csipegethet a finomabbnál finomabb ételreceptek közül. Minden olyan receptetet, amely a felnőtteknek szól keressétek a "család" címke alatt vagy az Anyának & Apának menüpontban.
Jöjjön hát akkor a sütés nélküli, frissítő, hideg süti receptje, amely bár nem lett győztes, de sokan dícsérték.
Hozzávalók:
1 nagy tejföl (450g)
12 kanál porcukor
1 vanilin cukor
400 ml habtejszín vagy 2 csomag habpor és a leírás szerint elkészíteni
2 habfixáló
3 db citrom
Málma/szeder díszítéshez, ízlés szerint
Citromfű/menta és reszelt citromhéj díszítéshez
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük és a fixálóval. A tejfölhöz hozzáadjuk a porcukrot, vanilint, 1 citrom reszelt héját és levét, majd alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a felvert habot is. Fogunk egy magas falú tepsit és az aljára helyezzük a piskóta egyik részét, valamint a krém felét, majd ismét egy sor piskóta és a krém megmaradt része. Tegyük a fagyasztóba egy órácskára, majd a második citromból szeljünk 3 karikát, helyezzük el a süti közepén, folytassuk a díszítést ízlés szerint málnával vagy szederrel, majd citromfűvel vagy mentával és végezetül a harmadik citrom reszelt hajával.
Tegyuk a hűtőben 24 órára és kész is a nyári kis citromos finomság!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.