Három dolog miatt szeretem igazán a Májust: az egyik a bazsarózsa virágzása, a második a kellemes - inkább már nyárias időjárás, a harmadik pedig a spárga!
A spárga igazán kényes zöldség, sajnos rövid ideig fogyasztható, így hát tűkön ülve várjuk minden évben a spárgaszezont, s akkor annyit eszünk belőle, amennyit csak lehet.
4-6 hónapos kortól adható a babáknak is, s mivel most még zsenge formájában kapható, de már megfizethető áron, ezért megosztom veletek a bababarát elkészítésének módját.
Hozzávalók:
12 db spárga
1 közepes burgonya
1 pici fokhagyma
1 pici babérlevél
1 icipici só
és egy pici reszelt sajt tálaláskor a kész étel tetejére
Elkészítés:
A spárgát felszeleteljük, eltávolítjuk a fás részét, majd beáztatjuk. Addig meghámozzuk a közepes burgonyát, megmossuk és kockára vágjuk. Alapos mosás után belerakjuk egy főzőedénybe, majd hozzáaadjuk a kiáztatott és átmosott spárgát. Mehet az edénybe a babérlevél a fokhagyma és a só is, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük, míg a spárga és a krumpli alaposan meg nem puhul, öntsük le róla a felesleges főzővizet egy külön tálba, majd mehet is a pürésítés. Ha túl sűrű lenne, akkor a főzőlével tudjuk picit hígítani, hapedig túl híg lenne, akkor egy kis zabpehely liszt vagy Nestlé Sinlac por egykönnyen megoldja a problémát, csak egy pici főzőlével keverjünk ki egy kis adagot és mehet is a főzelékbe.
Szerintem a piciknek spárgaszezonban elég ha egyszer készítünk belőle, hiszen ígyis hozzátud jutni belőle annyi vitaminhoz, amennyire szüksége van.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.